דגשים לאחסון והגשת חלב אם

החלב שלנו הוא כה יקר ולכן חשוב לשמור עליו ולעשות בו שימוש בתבונה. חשוב לזכור שהחלב הוא רקמה חיה ולכן צריך להתייחס אליו בכבוד.
אספתי לכם כמה עצות לאחסון החלב והגשה לתינוק

הקפאה:

  • ניתן לאחד מנות חלב כאשר הם באותה טמפרטורה ולהתייחס לפי הישן ביותר. ההמלצה היא לאחד מאותה היממה.
  • מדדו את כמות החלב בבקבוק לפני ההעברתו לשקית (המדידה בשקית אינה מדוייקת בגלל שינוי הנפח שלה)
  • הקפיאו בשקיות יעודיות, ממליצה על שקיות “לנסינו” המעולות (5% הנחה לאתר לנסינו עם קוד קופון: maayan)
  • חשוב להוציא את יתרת האוויר מהשקית לפני הסגירה, ולסגור היטב בסיום
  • מומלץ להקפיא כאשר השקית שוכבת ולהעביר לעומק המקפיא
  • נעשה שימוש מהחלב הישן לחדש ביותר (ובהתאם לזמני אחסון חלב לפי המלצות משרד הבריאות)
  • מומלץ להקפיא כמויות חלב משתנות כמו 30, 70, 100 ולהפשיר בהתאם לצורך

חימום והגשה:

  • נחמם את החלב בבקבוק או בשקית בתוך קערה עם מים חמימים (לא רותחים), או השאירו מחוץ למקרר להפשרה בטמפ’ חדר.
  • לא מומלץ לנער את החלב כדי לאחד את השומן שצף למעלה עם החלב עצמו , ניתן לערבב קלות בתונועות סיבוביות (כמו בטעימות יין)
  • נעדיף להתחיל עם כמות קטנה בבקבוק ולהוסיף לבקבוק לפי הצורך. חלב שנותר בבקבוק בסיום ההאכלה לא ניתן להחזיר לקירור או לשמור מעבר לשעה כיוון שבא במגע עם חיידקים מהרוק של התינוק.
  • מומלץ להגיש את החלב לתינוק בטמפרטורה שהיא בין 37 מעלות לבין טמפ’ חדר (כ 25 מעלות)
  • חשוב להקפיד על האכלה תומכת הנקה (ראו סרטון ופוסט בנושא אצלי באתר וביו טיוב)

לסרטון של האכלה נכונה מבקבוק לחצי כאן

שתפ/י את המאמר