אימהות רבות שואבות חלב כי זו הדרך שמאפשרת להן לקבל עזרה, להתאוורר מהבית, לצאת לסידורים ואפילו לחזור לעבודה בזמן שהן משאירות את התינוק עם המזון הכי טוב ובריא עבורו.
היום אני רוצה לתת לכן כמה טיפים לאופן שבו נכון וכדאי לאחסן חלב אם:
- חלב אם אפשר לשמור בקירור או קפוא בהתאם למפורט בטבלה אחסון חלב (שמפורסמת באתר משרד הבריאות). חשוב לדעת שחלב שהוקפא משנה את טעמו וריחו ויש תינוקות שמסרבים לשתות אותו! (זה לא אומר שהוא מקולקל)
- חלב מקורר מכיל יותר גורמים אנטי-דלקתיים מחלב מוקפא. לכן, נעדיף להשתמש קודם בחלב המקורר ולאחר מכן במוקפא.
- מומלץ להקפיא חלב בשקיות ייעודיות לחלב שאוב בשכיבה, כך המנות תופסות פחות מקום, ניתנות לאחסון במקפיא ביתר קלות ובעלות שטח פנים גדול יותר מה שמזרז את תהליך הפשרת החלב.
- מומלץ להקפיא חלב במנות משתנות וקטנות יחסית 40-120 מ”ל כדי להפשיר על פי הצורך ולמנוע בזבוז.
- כדאי לרשום על השקית את הכמות שהוקפאה בה, והתאריך של השאיבה – כך יתאפשר לנו להשתמש בחלב באופן כרונולוגי מהישן לחדש.
- מומלץ לשמור על החלב במקפיא בתוך תיק צידנית קטן כך שלא כל פתיחה של המקפיאה תחשוף את החלב להפשרה חלקית ותשמור על איכותו.
- הפשרת חלב נעשית בכלי עם מים חמימים כ- 36 מעלות. חימום במיקרוגל או במים רותחים פוגעים בערכי החלב ובאיכותו.
- אין לנער את החלב, ניתן לערבבו בתנועות סיבוביות עדינות.
- אפשר לערבב חלב הנשאב בזמנים שונים כשהוא באותה טמפרטורה. נתייחס למועד שאיבת החלב לפי התאריך המוקדם יותר.
- מותר להשתמש בשאריות חלב שהופשרו/נותרו מהאכלה, בתוך 3 שעות מרגע ההפשרה/ההאכלה. לאחר מכן יש להשליכן.