צום בהנקה

מניקה ותוהה מה משמעות הצום עליך, על ייצור החלב ועל התינוק?! כל התשובות בפוסט הבא!

ראשית, חשוב לציין שאין מניעה מאישה מניקה לצום בתנאי שהיא בריאה והתינוק שלה בריא והצום לא יגרום לסיכון רפואי (במצבים מיוחדים יש להתייעץ את רופא לפני ההחלטה לצום). עם זאת – נשים מניקות מעידות על חוויית צום קשה יותר בזמן הנקה.

לפני הצום:

  1. חשוב להתכונן מראש ולהתחיל לשתות יותר כבר ביומיים שלפני הצום. מומלץ לשתות שתייה ממותקת יום לפני הצום על מנת למלא את מחסני הסוכר הזמין.
  2. בימים שלפני הצום כדאי גם לשאוב חלב ולהכין מנה או שתיים שניתן יהיה לתת לתינוק לקראת סוף הצום אם יהיה צורך בכך, ובנוסף, כך גם להעלות את הכמויות שהגוף מייצר מעבר לרמה הרגילה, כך שאם תהיה ירידה במהלך הצום, הכמויות לא תרדנה כל כך נמוך.
  3. ביום תחילת הצום חשוב להקפיד לאכול כל היום והרבה, על מנת לחזק את הגוף. לא לאכול ארוחה אחת גדולה, אלא כמה ארוחות. חשוב לאכול ארוחות עתירות פחמימות מורכבות. הפחמימות מתפרקות לאט, אוגרות מים ושומרות על הנוזלים בגוף. (חשוב ביותר לא לאכול מלוח – המלח מצמיא ומגביר את הצורך בשתייה).

במהלך הצום:

  1. ביום הצום חשוב להיות בסביבה ממוזגת ולהרבות במנוחה.
  2. למי שיש ילדים נוספים בבית כדאי לארגן את הבית כך שתוכלי לנוח כשהילדים עסוקים במשהו בטיחותי ושקט לידך. ולהכין להם מראש אוכל.
  3. לעקוב אחרי התינוק, החיתולים והערנות שלו כדי לוודא שלא חסר לו חלב, והוא לא מתייבש.

לאחר הצום:

  1. להקפיד על החזרת נוזלים הדרגתית לגוף. לשתות הרבה ולאכול מזון עשיר בנוזלים.
  2. ביום שלאחר הצום חשוב להקפיד לנוח ולהיניק לעיתים קרובות כדי להשיב את מערכת אספקת החלב לרמת התפקוד של לפני הצום ולהשלים את מה שאולי חסר לתינוק.

ומה באשר לאיכות החלב שגופך מייצר בזמן הצום??? איכות החלב במקרה של צום אינה נפגעת. לפני מספר שנים נערך מחקר על ידי ד”ר דינה צימרמן. במחקרה בדקה חלב של אם מניקה לפני צום ואחריו וגילתה כי השינויים בחלב מזעריים ולא משמעותיים. כלומר, חלב אם לא נפגע בזמן הצום, כך שאפשר להניק ללא חשש לפגיעה בתינוק.

צום קל,
מעיין

שתפ/י את המאמר